Polityka prywatności

Polityka prywatności i wykorzystywania plików cookies

Właścicielem Sklepu Internetowego iperfuma.pl, dalej zwanego również "Sklepem" jest Firma Denix, Rafał Makarewicz, z siedzibą: ul. Strumykowa 2, 58- 200 Dzierżoniów, NIP: 882-180-88-71, Regon: 891048790, Tel. 748311176, Adres e- mail: firma@iperfuma.pl

Polityka prywatności

Sklep internetowy iperfuma.pl w pełni respektuje oraz szanuje prywatność swoich Użytkowników.

Dane osobowe Użytkownika są przetwarzane w celu realizacji założonego zamówienia, w tym wystawienia faktury oraz prowadzenia sprawozdawczości finansowej. Dane te są poufne i nie będą ujawniane osobom nieuprawnionym. Dane osobowe Użytkownika zostaną udostępnione w celu wywiązania się z umowy sprzedaży w tym pobrania należności oraz wysłania zamówionego towaru.

Samo przeglądanie zawartości strony internetowej Sklepu nie wymaga podania przez Użytkownika swoich danych.

Podczas rejestracji oraz podczas dokonywania zakupu Użytkownik podaje swoje dane osobowe: imię, nazwisko, adres, adres poczty elektronicznej, numer telefonu oraz wybiera formę płatności.

Rejestracja jest niezbędna w celu dokonania zakupu.

Użytkownik korzystający ze sklepu internetowego iperfuma.pl podczas rejestracji oraz dokonywania zakupu podaje swoje dane dobrowolnie.

Automatycznie zbierane są dane Użytkownika bezpośrednio związane z jego wizytą na stronie Sklepu , takie jak: adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane Użytkownik, który zapisał się do usługi „Newsletter”, lub w jakikolwiek inny sposób wyraził zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystane zostaną także w celu wysłania Newslettera.

Dane zbierane automatycznie wykorzystywane są do zbierania informacji statystycznych.

Dane udostępnione przez użytkownika w ramach korespondencji z obsługą Sklepu są wykorzystywane w celu odpowiedzi zadane pytania.

Sklep kontaktuje się z Użytkownikami drogą mailową oraz telefoniczną w celu przekazania informacji dotyczących realizowanej transakcji.

Prawa dostępu do danych:

Użytkownik posiada prawo do wglądu do swoich danych osobowych, do ich poprawiania oraz wniesienia żądania o ich usunięcie, poprzez wysłanie stosownej prośby na adres e-mail: sklep@iperfuma.pl z adresu poczty elektronicznej aktualnie zarejestrowanego dla konta danego Użytkownika .

Wszelkie przekazane przez Użytkownika dane osobowe są przechowywane i zabezpieczone zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach prawa:

Ustawie z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. Nr 101 z 2002 r. poz. 926, z późn. zm.)

Ustawie z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.) rozporządzeniu z dnia 29.0.04 r. Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne, służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz.1024).

Polityka wykorzystywania plików cookies

1.Czym są pliki „cookies”

Poprzez pliki „cookies” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

2. Bezpieczeństwo plików cookies

Stosowane pliki cookies są w pełni bezpieczne dla urządzeń Użytkownika.

3. Rodzaje wykorzystywanych plików cookies

Stosowane są dwa rodzaje plików „cookies” – „sesyjne” oraz „stałe”. Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.

4. Do czego wykorzystywane są pliki cookies?

a) umożliwienie Użytkownikowi poruszania się po stronie internetowej oraz korzystania z jej funkcji, jak np. uzyskanie dostępu do chronionych stron.

b) zapewnienie bezpieczeństwa, funkcjonalności oraz prawidłowości działania Sklepu

c) konfiguracja strony internetowej Sklepu

d) zapamiętanie historii odwiedzonych przez Użytkownika stron

e) dostosowanie zawartości strony internetowej do preferencji użytkownika oraz optymalizacja korzystania ze strony

f) rozpoznanie urządzenia z którego Użytkownik korzysta, a także jego lokalizacji

g) zapamiętanie indywidualnych ustawień Użytkownika oraz personalizacja interfejsu

h) zapamiętywanie towarów oraz usług zamówionych przez Użytkownika

i) zdobywanie informacji statystycznych dotyczących korzystania przez Użytkownika ze strony . Zdobyte dane służą do przygotowywania raportów oraz pomagają w zoptymalizowaniu strony. Pliki te gromadzą anonimowo takie informacje jak liczba Użytkowników odwiedzających stronę, strona, z której odwiedzający przeszli na stronę, oraz odwiedzane przez nich zakładki.

k) połączenie z serwisami społecznościowymi (np. Facebook), w celu popularyzacji strony Sklepu za ich pośrednictwem

l) udostępnianie opinii gromadzonych z zewnętrznych serwisów internetowych, integracja z : ceneo.pl, opineo.pl, skapiec.pl, okazje.info

5. Decyzja w sprawie warunków stosowania oraz dostępu plików cookies

Użytkownik sam decyduje o tym czy odpowiada mu stosowanie plików cookie. Pliki te można usunąć z folderu plików cookies używając odpowiednich opcji przeglądarki. Użytkownik może również dokonać takich ustawień przeglądarki, aby blokowała pliki cookie lub wysyłała ostrzeżenie przed zapisaniem pliku cookie w komputerze użytkownika. Odpowiednie informacje na ten temat można odnaleźć korzystając z przeglądarki internetowej.

do góry
X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.